Dit is het weekoverzicht van 010nu: cultuurprotest Kapsalon Theater en feest bij de wijkraden

Dit is het weekoverzicht van de beste, leukste en mooiste 010nu reportages van deze week. Mocht je ze nog niet gezien hebben, dit is je kans!

Op dinsdag kregen kinderen van 5 tot 12 jaar een uitnodiging voor een vaccinatie in de bus. Maar waarom zou je je kind vaccineren? En hoeveel boosters moeten we de komende jaren nog halen? Omdat er bij Rotterdammers vragen zijn over vaccinaties schuiven woensdag 19 januari, twee Rotterdamse artsen van het Franciscus Ziekenhuis aan tafel bij presentator Zoë.

Bekijk hier de LIVE terug.

Op woensdag hebben verschillende Rotterdamse culturele instellingen eenmalig hun deuren als kapsalon, nagelstudio of sportschool geopend. Rotterdammers konden tijdens het cultuurprotest Kapsalon Theater onder meer terecht in Jeugdtheater Hofplein, podium New Grounds, Concertzaal De Doelen, Theater Walhalla en comedyclub Haug.

Donderdag kwam The Voice of Holland-aflevering van BOOS online. Oud-kandidaten en betrokkenen spreken zich in de aflevering uit over machtsmisbruik achter de schermen van het programma. Naar aanleiding van deze misstanden bij The Voice vroegen wij op vrijdag Rotterdammers in Prins-Alexander wat werkgevers kunnen doen om veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Vrijdag is het ook reden voor feest. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt dan bekend, dat er 619 kandidaat-wijkraadsleden mee gaan doen aankomende verkiezingen. Vooral spannend gaat het worden in de wijken Bospolder-Spangen-Tussendijken, Middelland-Nieuwe Westen en Hoogvliet. Daar zijn de meeste aanmeldingen.