Dit jaar geen DÂK door vergunningsproblemen

Acht dagen voor de opbouw zou beginnen, heeft de organisatie van stadspark DÂK te horen gekregen dat de vergunning niet rond is. Wegens geluidsoverlast is er een vergunning afgegeven voor 75%, een week korter dan de beoogde drie weken. Het financiële risico is daardoor te groot voor de organisatie.

DÂK strijkt sinds vijf jaar neer op het dak van de parkeergarage van het Thornico Gebouw aan de Westblaak. Je kunt er eten, drinken, er is live muziek en er zijn optreden. Eerder legde één van de organisatoren Fense Berkhof aan OPEN Rotterdam uit: “De basis van DÂK bestaat uit vier kernwaarden: sociaal, lokaal, laagdrempelig en werelds. De entreeprijs is laag en we gaan veel samenwerkingen aan met de stad.”

De organisatie heeft zijn ongenoegen over de beslissing van de gemeente kenbaar op internet. Onder de kop “Rauw op ons DÂK” leggen zij de procedure bloot van het afgelopen half jaar. Al op 12 januari is de vergunning aangevraagd bij de gemeente, en pas op 5 juli kregen ze te horen dat de vergunning ingekort is. “De afgelopen jaren is gebleken dat we met 5 bevlogen organisatoren, meer dan 50 vrijwilligers en ruim 15.000 DÂK fans een waanzinnige zomer in eigen stad kunnen organiseren, maar in een week alles aanpassen lukt zelfs ons niet. Het financiële risico is op deze termijn simpelweg te groot.”

De organisatie raadt Rotterdammers aan om vakantie in eigen stad op andere plekken te vieren en groet: “Hopelijk tot volgend jaar, tot op DÂK.” Lees hier het hele bericht van DÂK.

Bekijk hier onze reportage tijdens de vierde editie van DÂK afgelopen zomer:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat