Dit restaurant weegt 43.000 kilo en staat in Rotterdam

Het leek enige tijd stil rondom Attractiepark Rotterdam. Maar van de week werd bekend dat er een heus reuzenrad klaar ligt en het gehele park in 2020 klaar moet zijn. Een attractie opende al veel eerder zijn deuren, maar lijkt een beetje vergeten door het publiek.

Het UFO Restaurant. Dineren op 42 meter hoogte met uitzicht over Rotterdam. “Het duurt zo’n zeven minuten om naar de top te gaan. Eenmaal boven draait het restaurant rond, zodat mensen alles van deze mooie stad kunnen zien,” vertelt de enthousiaste teamleider Roel Kregting.

Toch is er een klein probleem: “Veel mensen denken dat we nog niet open zijn, omdat er wordt gebouwd in onze omgeving”, aldus Roel. Maar open zijn ze zeker.

Het gehele attractiepark had eigenlijk in 2015 al klaar moeten zijn. Toen dat niet lukte werd het 2018. Ook dat lukte niet. “Er zijn wat tegenslagen geweest. Onder andere met de vergunningen. Dat hoort erbij”, vertelt allround medewerker Laura Hartensveld. “Er zit nu echt schot in de zaak. Zo is bijvoorbeeld de parkeergarage bijna af.”

Het team zet zich hard in om te laten weten dat UFO Restaurant gewoon open is. “We flyeren, schrijven bedrijven aan en doen hard aan marketing. Het mooie is dat mensen ook eigenlijk niks zien van de werkzaamheden als ze bij ons komen dineren.

Op 42 meter hoogte zie je namelijk veel mooiere dingen van de stad”, sluit Roel af.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat