Dit waren onze hoogtepunten van het veelbewogen jaar 2020

Het is eigenlijk een understatement als je zegt dat er in 2020 veel is gebeurd. Door corona zijn veel levens op hun kop gezet. Maar het afgelopen jaar was niet alleen een jaar met leed; de coronacrisis leverde ook mooie Rotterdamse verhalen op. Wij zetten onze hoogtepunten op een rij.

Je zou bijna vergeten dat 2020 een periode kende waarin corona nog een ver-van-mijn-bedshow was. In die periode bezochten we Kok Tan, de snelheidsduivel die in zijn Spiderman-pak door de Rotterdamse straten scheurt. Voor veel Rotterdammers was hij lang een mysterie: wie zat er toch achter het pak? Wij zochten het uit.

Creativiteit tijdens corona
Fysiotherapeuten mochten tijdens de eerste lockdown geen patiënten behandelen. Hoe zorg je er dan toch voor dat mensen soepel en fit blijven? Daar bedacht fysiotherapeute Melanie Pothof een inventieve oplossing voor: sportlessen aanbieden die je vanaf je balkon kunt volgen.

Dat de coronacrisis ondernemers creatiever maakt, bewijst ook snackbar Rodi. Het restaurantgedeelte moest in maart sluiten, maar een patatje afhalen mocht wel. Dat gebeurde helemaal coronaproof vanuit een luikje.

19-jarige ondernemers
Terwijl de Rotterdamse Ozan Ozturk (19) net als zijn huisgenoten voor een studentenbestaan had kunnen kiezen, koos hij voor een serieus zakenbestaan. Ozan wil ‘iets groots’ bereiken en runt daarom al voor zijn twintigste een kledingwinkel.

Samen met zijn compagnon Jaya Besteman-Goold (19) probeert Ozan zichzelf op de kaart te zetten in de Nederlandse streetwear branche. Hoe vergaat ze dat? Wij zochten ze in augustus op.

Reden voor een feestje
In oktober waren Gilles en Fie uit IJsselmonde 70 jaar getrouwd. Reden voor een feestje, vond de familie. Omdat ze het jubileum niet uitgebreid konden vieren door de coronamaatregelen, deed dochter Elly een oproep op Facebook om haar ouders een kaartje te sturen.

Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Het echtpaar ontving meer dan 200 kaarten en werd feestelijk verrast door de familie. Wij gingen langs bij het gelukkige stel om ze te feliciteren.

Black Lives Matter
2020 was niet alleen het jaar van corona; het was ook het jaar van de wereldwijde Black Lives Matter-protesten. Ook in Rotterdam waren duizenden mensen op de been om te protesteren tegen racisme. Wij waren live bij de demonstratie bij de Erasmusbrug.