Dit zijn de kandidaten voor de Rotterdamse wijkraden

Met #politiekeupdates houdt OPEN Rotterdam je tot de verkiezingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de gemeenteraadsverkiezingen én de verkiezingen voor de 39 wijkraden. Rotterdammers mogen op 14, 15 en 16 maart mogen weer naar de stembus.

Rotterdammers die benieuwd zijn op welke wijkgenoten zij kunnen stemmen tijdens de wijkraadsverkiezingen, kunnen sinds woensdagochtend terecht op mijn.rotterdam.nl. De 620 kandidaten voor de wijkraad stellen zich voor op de site.

De site is onderdeel van Wijk aan Zet, het nieuwe programma van de gemeente om Rotterdammers vanuit hun eigen wijk meer inspraak te laten hebben op de gang van zaken in hun wijk. Wijkraadskandidaat Hamza uit Afrikaanderwijk vlogde voor OPEN Rotterdam over de feestelijke onthulling van de site.

Stembureau
De gemeente zoekt nog naar mensen die een stembureau willen bemannen. Aanmelden kan via deze website. Door corona zijn de stembureaus, net als tijdens Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021, drie dagen geopend, dus van 14 tot en met 16 maart.

Belangrijk om te weten voor het stemmen voor de wijkraden, is dat je alleen in de wijk waar je woont je stem kan uitbrengen voor jouw kandidaat-wijkraadslid naar voorkeur. Ga je dus onderweg naar je werk stemmen op bijvoorbeeld Rotterdam Centraal, maar je woont in IJsselmonde? Dan kan je niet stemmen voor de wijkraad. Gelukkig is ook daar aan gedacht! Doordat je twee stempassen krijgt, kan je eventueel twee keer naar het stembureau .

Verkiezingsstrijd
Wie op Twitter het woord ‘wijkraad’ intoetst ziet meteen allemaal kandidaten oppoppen. De verkiezingscampagne zal de komende tijd waarschijnlijk in de ene wijk sterker aanwezig zijn dan in de andere. Wijken als Kralingse Veer en Hoek van Holland hebben namelijk precies genoeg kandidaten, terwijl in wijken als Bospolder – Spangen – Tussendijken en Hoogvliet er veel meer aanmeldingen zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

Stemmen in de Stad
OPEN Rotterdam houdt je richting de verkiezingen op de hoogte over de wijkraad. Deze producties zijn onderdeel van Stemmen in de Stad, een programmareeks over ‘Wijk aan Zet’ van Arminius, LOKAAL, OPEN Rotterdam en Vers Beton. Stemmen in de stad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, deze organisatie heeft geen invloed op de inhoud van de producties.