Dit zijn de Rotterdamse vrouwelijke top ondernemers van de toekomst

In de regio Rotterdam doen in juli en augustus, zeventien jongeren met een eigen ondernemingsplan mee aan de training ZomerOndernemer 2021. Ze leren theorie van trainers, doen praktische oefeningen en krijgen workshops van professionele ondernemers. Zo worden de deelnemers klaargestoomd voor het ondernemerschap. 

Girlpower uit Rotterdam

Tijdens ZomerOndernemer 2021 worden jongeren tussen de 15 en 25 jaar begeleid bij het starten van een eigen onderneming. De topondernemers in de dop krijgen begeleiding, mogen naar workshops en krijgen een klein startkapitaal van 100 euro. Er zijn deelnemers van over heel Nederland, maar binnen Rotterdam laten vooral de dames van zich horen. Wie zijn deze topondernemers van de toekomst? 

 

Wie ben je? Radhieka Bansidhar
Hoe oud ben je? 19
Waar woon je? Prins Alexander
Wat is jouw ondernemingsplan? Ik had eerst een ander plan, maar daarna heb ik wat aanpassingen gedaan. Het project is nog niet definitief, maar ik weet wel wat ik graag wil doen. Ik zou het leuk vinden om op basisscholen in Rotterdam voorlichting te geven aan groep 7 en 8 over het thema ‘menstruatie’. Om het onderwerp bespreekbaar te maken en het taboe te doorbreken. Ik wil ervoor zorgen dat er goede sanitaire voorzieningen komen in damestoiletten op scholen. Ik heb er zelf vroeger geen voorlichting over gehad en veel meisjes met mij ook niet. Er waren op mijn school bijvoorbeeld geen prullenbakjes in de toiletten, toen heb ik dat geregeld met de directrice.
Waarom doe je mee aan ZomerOndernemer2021? Ik wilde heel graag weten wat ondernemerschap inhoudt. Dit is een goede opstap. We krijgen coaches, volgen workshops over ondernemen dus ik kan veel leren.
Waar sta je over vijf jaar? Over vijf jaar heb ik een eenmanszaak, Menstrucation, de naam is een combinatie van menstruatie en education. Over vijf jaar neem ik ook andere studenten in dienst, die voor de klas kunnen staan om dit onderwerp bespreekbaar te maken. 

 

Wie ben je? Benthe van Meggelen
Hoe oud ben je? 24 jaar
Waar woon je? Kralingen
Wat is jouw ondernemingsplan? Mijn ondernemingsplan is niet gebaseerd op geld of winst maken. Ik zie een probleem en daar wil ik wat mee doen. Zo zit ik dus heel veel op mijn mobiel en vooral op social media en daarom wil ik een tegenbeweging opzetten. Zo ben ik begonnen met een platform, nu nog alleen op Instagram, ‘onbutoff’. Daarbij ontwikkel ik boksen die je bij de horeca kunt neerzetten om daar je mobiel in te doen. Hier zit dan ook een spel bij met vragenkaartjes om een diepgaander gesprek te hebben met elkaar.
Waarom meedoen? Ik ben al een tijdje bezig om mijn eigen onderneming op te starten. Ik kreeg dit doorgestuurd, ‘echt iets voor jou’. Ik wil graag een eigen onderneming en hier kan ik alvast goed beginnen met netwerken.
Waar sta je over vijf jaar? Over 5 jaar ben ik de offline influencer. Dan inspireer ik mensen mensen om je mobiel wat vaker weg te leggen. 

 

Wie ben je? Rachana Lalji
Hoe oud ben je? 23 jaar
Waar woon je? West
Wat is jouw ondernemingsplan? Ik heb eigenlijk twee ideeën, beide bedacht vanuit maatschappelijke problemen. Ik ben een derde generatie kind en soms zit je dan in een identiteitscrisis. Om mij heen merk ik dat ik niet de enige ben die dat ervaart, daarom wil ik een platform starten waar iedereen die dit ervaart kan samenkomen, om je gehoord te voelen. Dat zal meer een stichting worden. Mijn brood wil ik dan verdienen met een trouwbedrijf voor de hindoestaanse gemeenschap. In de Westerse cultuur is het heel normaal om een weddingplanner te hebben, iemand die alles regelt. Maar binnen de hindoestaanse gemeenschap heb je dat niet.
Wat heb je geleerd? Vooral hoe je een bedrijf moet opstarten, dingen die je moet regelen voor de Kamer van Koophandel en dat soort dingen.
Waar sta je over vijf jaar?
Ik wil graag een betekenisvol leven, niet 20 jaar 9 tot 5 bij hetzelfde bedrijf werken. Wat betreft mijn eigen onderneming: over vijf jaar heb ik al aan heel wat huwelijken mee mogen werken.

 

Foto’s door:  Mirjam Lems Fotografie