DJ Pon Vio doorbreekt de clichés rondom dj’s

Violet uit Cool heeft zich, sinds de kinderen het huis uit zijn, gestort op haar dj-droom. Want een vrouw achter de dj-booth is een hype. Op dit moment wordt er een recordpoging gedaan tot de langste vrouwelijke dj-marathon ter wereld. 130 dj’s, waaronder veel Rotterdamse vrouwen, doen mee aan de liveset.
Zij gaan één volle week, vierentwintig uur per dag, door. Die livestream is te volgen via een livestream en een van de deelneemsters is veertiger Violet uit Cool.

Zij kwam op haar achttiende uit Polen naar Nederland en werd uiteindelijk een echte Rotterdamse. Net als voor veel Rotterdammers met een migratieachtergrond was het in het begin zwoegen met werk en inkomen. Inmiddels werkt ze als jongerencoach. Ondertussen bracht ze twee zoons op die inmiddels het huis uit zijn. Toen kwam er wat tijd en ruimte om een andere passie te volgen.

De liefde voor muziek begon toen ze als twintiger ging stappen in Rotterdam. Toch duurde het tot haar 38ste tot ze voor het eerst zelf achter een dj-deck stond. Het begon als een grap. Toen voorzichtig een plaatje draaien op een feestje, haar kinderen en familie verklaarden haar eerst voor gek. Inmiddels is ze een serieuze dj met ambitie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat