Documentaire Liever Kroes van Nelly dos Reis genomineerd voor Nederlands Filmfestival

Mooi nieuws voor de Rotterdamse Nelly dos Reis. Haar film docu ‘Liever Kroes?!’ is officieel genomineerd voor het Nederlands Filmfestival. Wij maakten eerder al bekend dat de film geselecteerd was voor de debuut competitie. Nelly is onwijs trots op de nominatie.

De film ging bijna een jaar geleden in première op NPO 3. In de film is het persoonlijke proces van Nelly te zien waarin zij de transitie naar haar eigen, natuurlijke haar maakt. Dit gehele proces is vastgelegd. De docu laat dos Reis zich zien van haar meest kwetsbare kant. ‘Mijn waardering is onwijs groot heel veel lobi voor iedereen met wie ik dit samen heb mogen maken’, zo schrijft zij onder haar post op Instagram.

Liever Kroes?!
Met haar docu onderzoekt Nelly waar de afkeer voor haar kroeshaar vandaan komt. Voor Nelly is het hebben van een natuurlijke bos krullen namelijk best wel gek. “Na 25 jaar is het de eerste keer dat ik mijn haar zo zie. Ik heb mijn haar nog niet geaccepteerd en in mijn film probeer ik het transitieproces en de gevoelens die dit proces bij me losmaken vast te leggen.” Nelly stijlt al sinds ze zich kan heugen haar kroeshaar of verbergt haar bos met extension en nepvlechten. In een hotel in het centrum maakt Nelly zich, samen met een vriendin, klaar voor haar première en wij vergezelden haar.

De documentaire is te zien op het YouTube kanaal NPO 3.