Dokhaven officieel omgedoopt tot Dronehaven

Op spectaculaire wijze is vanochtend een deel van Dokhaven op RDM officieel omgedoopt tot Dronehaven. Dit deed de Havenmeester door een metaalprinter geprinte sleutel over te dragen aan RDM Centre of Expertise.
Dit houdt is dat vanaf heden dit deel afgesloten is voor de reguliere vaart en voortaan dient als o.a. onderzoek- en testruimte van Aquatic Drones, oftewel varende drones, voor bedrijven, onderwijs en organisaties.

Naast de drones is er voor de Wereldhavendagen ook een klein padel tennisbaantje gebouwd. De initiatiefnemers willen middels drijvend bouwen, laten zien dat je creatief kunt bouwen op water. En zelfs kunt combineren met sport. Voor de ballen, die het water vallen, komen de waterdrones goed van pas.

De opening is gedaan door een zangeres op het water met een rok van paraplu’s, helemaal in het wit. Zij kreeg de symbolische sleutel van de Havenmeester overhandigd.

Beleef de Wereldhavendagen bij OPEN Rotterdam. Volg op 2, 3 en 4 september de laatste updates, foto’s en videos op openrotterdam.nl en social media. Lees meer: bit.ly/2bHq3vY