Dominoes Rotterdam: De grote dag nadert

20 maart verbindt Dominoes allerlei plekken in Rotterdam met elkaar in een traject van betonnen dominostenen. In de wekelijkse rubriek Dominoes Rotterdam blikken wij vooruit op dit bijzondere evenement.

Vanaf de kade bij het Maritiem Museum, duiken we ondergronds de metro in om weer op bijzondere wijze boven te komen in de Witte de With. Via een tussenstop bij Rotown, door de Pauluskerk en de Rotterdamse Schouwburg eindigt het traject spectaculair op het Schouwburgplein.

In deze aflevering bekijken we een ander deel van de dominoes route. Ditmaal gaat de route vanuit een kantoorruimte zo de Pauluskerk in waar de stenen een aantal verdiepingen beklimmen, zich door een raam bewegen en in een vrije val het bewegende kunstwerk weer zijn route laat vervolgen naar het schouwspel op het Schouwburgplein. Het thema ‘verbintenis’ is een belangrijk aspect, en ook een van de voornaamste redenen waarom de Pauluskerk meewerkt aan dit project. Zij zijn er voor de mensen in de marge en willen zo ook de mensen betrekken bij deze verbintenis.

Daarnaast nemen we ook een kijkje op de vrijwilligersbijeenkomst die afgelopen zondag plaatsvond in de Rotterdamse Schouwburg. Tijdens deze bijeenkomst werden vrijwilligers door onder andere leden van Station House Opera ingelicht over wat zij kunnen verwachten op de dag. Volgens de vrijwilligers is het toch wat moeilijker dan het lijkt, want elke steen moet op de juiste manier geplaatst worden langs een meetlijn en in sommige gevallen moeten de stenen met speciale houtjes stabiel gemaakt worden.