Doneeractie om Nablijfklas in Spangen te behouden loopt als een trein

Veel stichtingen moeten creatief zijn om te kunnen blijven bestaan nu er nauwelijks inkomsten zijn. Zo ook De Nablijfklas in Spangen. Sinds gisteren (donderdag 2 april) hebben zij een Fundraise gestart om geld in te zamelen om hun ruimte te behouden. Met succes. Binnen 24 uur hebben zij het doel van vijftienhonderd euro overtroffen.

Yvonne Alexandre van de stichting vindt het fantastisch om te zien dat iedereen zo massaal heeft gedoneerd. “Ik werd vannacht wakker en zag dat we het doel al hadden behaald. Ik wist niet wat ik zag”, zegt ze. De fundraise actie loopt nog steeds om zo wat zekerheid te geven voor de ruimte.

”We hopen dat dit voldoende is en dat we eind april rustig aan weer wat kunnen betekenen voor de kinderen uit de wijk.” Nu is de ruimte van De Nablijfklas gesloten en zit iedereen er stilletjes bij; wachtend tot ze weer open mogen.

Het programma voor de kinderen ligt voor de zomer al klaar, vertelt Yvonne. “De kinderen krijgen veel muzikale lessen en aan het eind van de zomer willen we een buurtfeest organiseren waar alle kinderen kunnen laten zien wat ze geoefend hebben.” Maar hoe en of alles door kan gaan zoals De Nablijfklas in gedachte had, is nog onduidelijk.

Foto door: Arnoud Verhey

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat