Donner in de ban van een verloren komkommer: ‘Nog niemand heeft zich gemeld’

Boekhandel Donner in Rotterdam is al dagen in de ban van een mysterie. Afgelopen dinsdag trof Donner-medewerker Laura namelijk een verloren komkommer aan op de grond naast de Engelse boeken. Van wie de komkommer is en hoe hij daar is beland, is een raadsel.

Via sociale media begon Laura vervolgens een zoektocht naar de rechtmatige eigenaar van de verloren komkommer. De posts kregen veel aandacht, maar een eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

‘Dat is de bookcumber. De nieuwste komkommer soort. Deze soort rolt graag door boekenwinkels, op zoek naar mooie verhalen’, reageert iemand onder de Instagram-post. ‘Vast een dark romance liefhebber’, voegt een ander toe.

Omdat er nog geen eigenaar is gevonden, blijft de komkommer voorlopig nog even thuis bij Laura. “Hij is geadopteerd, dus hij is nu lekker mee naar huis.” Alleen is de komkommer in ieder geval niet meer, want Laura heeft nóg twee babykomkommers erbij gekocht.

De Donner
De Donner

Het is niet de eerste keer dat er iets anders van boeken gevonden wordt in de winkel. Met regelmaat vinden de medewerkers schoenen, handschoenen, mutsen, pasjes, sieraden, paraplu’s, kleding, knuffels en sleutels. Én een keer een mango.