Door corona geen opdrachten meer? Dan maar ijsjes verkopen!

De gevolgen van de coronacrisis zijn nog altijd merkbaar. Het Rotterdamse conceptbureau GRNDPA kreeg zó weinig opdrachten binnen, dat ze besloten om het roer volledig om te gooien. Er kwam een ijscobus en plots stonden de werknemers geen creatieve ideeën meer te bedenken voor opdrachtgevers, maar verkochten ze ijsjes door heel Rotterdam.
Ze hebben zelfs hun eigen ‘ijscotrucktune’ geproduceerd. “Je ziet mensen echt omkijken en soms zelfs mee dansen als we de straat in rijden’’, vertelt Victor Zwiers, die samen met Christianne Besems vandaag de bus bemant.

Bijna de gehele week rijden de werknemers, die normaal gesproken films en andere creatieve uitingen voor bedrijven maken, om de beurt door de stad. Ze gaan dan met het mooie weer op zoek naar de strandjes, parkjes en meertjes in Rotterdam die en masse bezocht worden. Daar zijn ijsjes natuurlijk het meest in trek.

Uit nood
Het idee is uit nood geboren in mei, toen de gevolgen van de crisis duidelijk merkbaar werden. “Veel opdrachten werden uitgesteld, waardoor we ons gingen afvragen wat we moesten doen. Een collega kwam toevallig een ijscotruck tegen en opperde het idee. Zo is het balletje gaan rollen.’’ Er werd vervolgens een ijscotruck aangeschaft en aangepast naar het design van het bureau.

Het ijs komt van bevriende ijsmakers. Victor en zijn collega’s willen zich met de truck vooral onderscheiden van de gangbare ijscotrucks. “We zijn heel erg geïnspireerd door hiphop en de straatcultuur. Daarnaast is het plan om samenwerkingen aan te gaan met andere lokale bedrijfjes om bijvoorbeeld meer aan te bieden dan alleen ijs’’, aldus Victor.

Ook al is het niet de ‘core business’ van het conceptbureau, toch zal de truck nog wel een poosje blijven rijden. Zo zijn er al plannen om speciaal winterijs te maken en wordt er samengewerkt met een groot kledingmerk voor het ontwikkelen van een eigen smaak.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter