Dooxs zoekt schoonheid in melancholie

Zangers Djoeke Boomsma en producer Aniek de Rooij vormen samen het electronica duo Dooxs. Na een aantal optredens is nu hun ep ‘under my tongue’ uitgekomen. In een volgepakt Roodkapje op de Teilingerstraat hadden de dames bevriende elektronische acts uitgenodigd.

Djoeke komt uit Friesland en de roots van Aniek liggen in Brabant. Halverwege Nederland op kunstenhogeschool Codarts komen de dames elkaar tegen en je krijgt Dooxs. ‘Ik houd van elektronische muziek, duisterheid en rauwheid. Dat is ook wat Rotterdam voor mij is’, verteld Aniek tijdens de laatste repetitie. Djoeke vult aan: ‘Dat geldt ook voor mij, ik schrijf meer in de winter. Dat past meer bij de melancholiek van de muziek.’

De dames zijn trots op hun release-avond. ‘Voorheen hebben we veel voorprogramma’s gedaan, dan ben je onderdeel van een groter programma. Dit is voor het eerst dat we een eigen show doen.’ Het doel van de dames is het buitenland veroveren met hun zwoele elektronische sound. ‘Maar nu eerst een biertje’, zegt Aniek tevreden na afloop van de show.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat