Dossier Hoekse Lijn: Hoe zijn de kosten van de ombouw opgebouwd?

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding heeft bij elkaar zo’n 500 miljoen euro gekost. Onderzoekscollectief Spit zegt dat er bijna 175 miljoen euro meer in de lijn is gestoken dan van te voren gedacht, de gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag houden het op 90 miljoen overschrijding. Waar zit dat verschil precies in en hoe zijn de kosten opgebouwd? In de derde aflevering van de vierdelige serie over de Hoekse Lijn wordt dat duidelijk.

 

Ook komen critici van de MRDH aan het woord. Michel Rogier, voormalig Haags raadslid vindt de bestuurslaag niet democratisch genoeg en stelt dat de meerkosten voor het ombouwproject indirect ook terecht zijn gekomen op het bordje van gemeenten die niets met de lijn te maken hebben. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag stel in een verklaring dat er volgens heb geen bezuiniging of herprioritering heeft plaatsgevonden om de aanvullende kosten voor de Hoekse Lijn te dekken.

Dit verhaal komt voort uit een samenwerking van onderzoekscollectief Spit en lokale omroepen Open Rotterdam, WOS en Schie en wordt medemogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat