Dreigbrieven in brievenbussen van bewoners Stormerdijk en Emelissedijk

“Beste criminelen”, begint de eerste brief, “Vandaag gaan wij ANTILLIANEN EN TURKEN VOOR EEN EN ALTIJD korte metten met jullie maken. Groeten uit de wijk.” In de tweede brief staat meer uitleg: “Jullie wonen hier al jaren we zijn jullie gedrag zat en we hebben Vestia op de hoogte gesteld dat jullie meerdere woningen hebben. Hoe dan ook gaan jullie eruit op welke manier dan ook.”

Deze aparte brieven zijn afgelopen weekend rond gegaan op de Stormerdijk en de Emelissedijk. Op de Facebookpagina van IJsselmonde Nieuws lieten veel wijkbewoners weten dat ze de twee brieven hebben gekregen, een aantal reacties waren: “Mag hopen dat de politie hiervan op de hoogte gesteld wordt??? Beter uit voorzorg dan te laat!” en “Wel melden bij de politie! Echt niet leuk!”

Lillian van Duijvenbode, woordvoerder van de politie, vertelt dat de politie weet wie de briefjes heeft verstuurd: “Het gaat om een man die onder behandeling is van een zorginstelling. Waarschijnlijk heeft hij de briefjes verstuurd vanuit een verwarde bui. De zorginstantie en de politie gaan met hem in gesprek om erachter te komen waarom hij de briefjes verstuurde en wat hem dwars zat.” De briefjes lijken dus niet gevaarlijk te zijn.

 

Dit briefje lag bij een bewoner van Hordijkerveld in de bus. Nog meer mensen die ook zo’n briefje hebben ontvangen? pic.twitter.com/dGDR6cIpgt

— IJsselmondeNieuws e.o. (@IJsselmondeNews) October 20, 2019

 

Er is blijkbaar iemand dol op dreigbriefjes verspreiden, ik kreeg dit zojuist toegestuurd. Grammaticaal klopt deze brief niet, dus misschien van dezelfde grapjas als het eerdere briefje.

Hoe dan ook, Vestia én de politie zijn op de hoogte gebracht… pic.twitter.com/elbfQt2Vp6

— IJsselmondeNieuws e.o. (@IJsselmondeNews) October 20, 2019

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat