Drie OPEN Rotterdam producties te zien bij het Rotterdams Open Doek Film Festival

Het Rotterdams Open Doek Film Festival bij het LantarenVenster komt eraan! Dit jaar is OPEN Rotterdam een partner van het festival. Op zaterdag 15 juni wordt er tijdens de filmblokken van Rod Invites en Fresh Cuts een speciaal samengesteld programma gepresenteerd. OPEN Rotterdam schetst alvast een voorproefje van het filmfestival met een overzicht van de drie must-see films.

Onruststokers

De film ‘Onruststokers’ gaat over drie gepensioneerde mannen: John, Sjaak en Jan. Samen runnen zij in Rotterdam-Zuid in Vreewijk een distilleerderij. In de film ‘Onruststokers’ krijg je een intieme blik op hun leven. Ze delen open en eerlijk hun verleden, de keuzes die ze hebben gemaakt en hun gedachten over de toekomst. Het is een verhaal vol humor en vriendschap. De film duurt dertig minuten en wordt geregisseerd door Edgar Kapp.

Dakloos in Rotterdam
De tweede productie heet ‘Dakloos in Rotterdam’. Het gaat over de dakloze Duitse Jan. Sinds drie maanden zwerft hij door de straten van Rotterdam. Op weg naar een nieuwe baan in Luxemburg gebeurde voor Jan het ondenkbare. Zijn Duitse herder beet iemand op Rotterdam Centraal, waardoor de hond in beslag werd genomen. Jan moest daardoor in Nederland blijven. De documentaire laat in zeventien minuten Jans ontroerende zoektocht zien en de hoop om zijn beste vriend weer terug te krijgen. De film is geregisseerd door Toto Kersten.

Over Roze Gesproken
De derde documentaire heet ‘Over Roze Gesproken’. Het gaat over de geschiedenis van de LHBTI+ community door de ogen van vier ouderen. Nell Broekhuizen, een non-binaire lesbische activist; Jos Niesing, een transman; het getrouwde stel Tonny en Arie van Dijk en een heterovrouw en een homoman. Ondanks hun verschillende levensverhalen delen zij dezelfde zoektocht: het aanpassen van traditionele ideeën over familie, geloof en huwelijk. De film duurt 39 minuten en de regisseur is Charlotte Maria.

De producties zijn tot stand gekomen dankzij de Mediaregeling van OPEN Rotterdam. Het Rotterdams Open Doek Film Festival vindt plaats van donderdag 13 tot zaterdag 15 juni.