Dronken vrouw wordt meegenomen door de politie

“Wij zagen een zeer #dronken vrouw lopen op de #KorteLijnbaan die lastig gevallen werd door drie jongens. Jongens weggestuurd en de vrouw meegenomen naar het #politiebureau. Daar mag ze een paar uur slapen en als ze nuchter is gaan we een goed gesprek met haar voeren. Deze tweet stuurde de politie Rotterdam gisternacht. De manier van handelen door de desbetreffende agenten werd door twitteraars fel bekritiseerd. 

 

Maar waar gaat dat goede gesprek dan over? En waarom een slachtoffer niet naar huis brengen?
— Eva Munnik (@EvaReports) 1 september 2018

Is het niet een veel beter idee om haar naar huis, bed, te sturen en een heel goed gesprek met die jongens te voeren? Zou bij de komende plofkraak ook ING even vastzetten, wie zet er daar dan ook een pinautomaat
— Pepijn Nagtzaam (@pepijnnagtzaam) 1 september 2018

Klassiek geval van victimblaiming, bravo!
— Shirodj Raghoenath????????????????????️‍???? (@Shirodj93) 1 september 2018

Waarom zijn de jongens niet meegenomen voor een nachtje en daarna een goed gesprek, en is de vrouw niet naar huis gebracht/gestuurd? Jullie beschermen de verkeerde!
— Max KanNietVerStappen (@maxIaadvermogen) 1 september 2018

Woordvoerder van de politie Mirjam Boers heeft inmiddels gereageerd op de ontstane commotie. “De tweet is wat ongelukkig geformuleerd. Agenten zagen de vrouw lopen en de drie jongens die bij haar waren, boden aan haar naar huis te brengen, dat leek de agenten niet zo’n goed idee. Voor zover zij konden beoordelen, hadden deze jongens geen strafbare feiten gepleegd en daarom hebben zij ze weggestuurd.” Het is voor de woordvoerder nog niet helemaal duidelijk waarom de vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en niet naar huis werd gebracht. “Dat gebeurt vaker. Sowieso brengen agenten niet iedereen die dronken is in het weekend naar huis, want dan ben je de hele nacht bezig. Daarnaast was zij ook behoorlijk luidruchtig en hebben ze er daarom voor gekozen om haar mee te nemen.” En het ‘goede’ gesprek? “Als het mijn dochter zou zijn, zou ik ook zeggen, waarom loop je alleen over straat? Waar zijn je vriendinnen? Neem gewoon een taxi. Ik denk dat dit ook is wat de agenten tegen haar gezegd hebben”, aldus Mirjam Boers. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter