Dubbel concert Kathedrale H. Laurentius en Elisabeth Cantorij

Op zondag 18 december is het weer tijd voor het traditionele kerstconcert en kerstsamenzang in de kathedrale kerk van de HH. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan. In en sfeervol en afwisselend programma brengt de cantorij kerstliederen van bekende componisten als Rutter, Mendelssohn, Reger, Couperin, Stainer en Taverner ten gehore, maar er is ook gelegenheid tot samenzang met alle aanwezigen.
“In de donkere dagen voor Kerstmis hebben mensen behoefte aan licht en aan warmte, aan hoop en vertrouwen. Luisteren naar beloftevolle woorden en muziek en het samen zingen van vertrouwde teksten en melodieën brengt harmonie en vrede onderling.”

De cantorij zal 17 liederen zingen in de indrukwekkende kerk met perfecte akoestiek, die in 2010 is gerestaureerd. De “Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij” is in 1989 opgericht door dirigent Marc Schaap speciaal voor het vervullen van de kathedrale taken van de hoofdkerk van het bisdom Rotterdam.

Het geheel staat ook op 18 december onder de vertrouwde leiding van dirigent Marc Schaap en de orgelbegeleiding van Aart de Kort. Dit concert zenden we uit op OPEN Rotterdam op 24 december vanaf 18:00 uur.

Zie voor meer info over het kerstconcert:
http://www.kathedraalrotterdam.nl/index.php/nieuws/parochie-nieuws/1363-kerstconcert-18-december

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat