Duivenvrouwtje bedreigd na video van PowNed: ‘Ik wist zeker dat het uitgezonden zou worden’

Veel haatberichten rondom het duivenvrouwtje, nadat PowNed een reportage uitzendt waarin Aash wordt aangevallen. “Ik had niet met hun moeten praten. De bedoeling was dat we alleen zouden praten over stringfoots,” zegt Aash nadat honderden negatieve reacties binnenstromen. PowNed had na het zien van de reportage op OPEN Rotterdam het duivenvrouwtje benaderd. “Ik wist zeker dat het deel waar ik werd aangevallen, uitgezonden zou worden. Maar ik had niet verwacht dat het alleen nog maar daarover zou gaan.”

In de video die PowNed dinsdag 14 februari publiceert is te zien hoe Aash wordt aangevlogen door een man op straat, nadat zij een moeder aanspreekt op haar kind die achter duiven aanrent. Met spijt kijkt het duivenvrouwtje terug op de video, de omroep heeft anderhalf uur gefilmd, maar enkel het fragment waar zij wordt weggezet als boe-man, kinderhater en iemand die ouderen ‘mishandelt’ blijft over. In reactie op deze beelden krijgt Aash vervolgens honderden haatreacties en doodsbedreigingen, zowel in haar Instagram berichten als onder de video. In de eerste instantie wilde Aash niet met PowNed in zee gaan. “Ze beloofden dat het zou gaan over de stringfoot en over wie ik ben,” legt Aash uit.

Zie hier een paar reacties:

Ondanks de negativiteit en de enorme gemengde gevoelens, ziet Aash ook de positieve kant in. De video ging namelijk viraal, haar bereik is enorm vergroot. Toch vindt Aash het spijtig dat PowNed haar naam niet goed benoemt. Op de website wordt zij namelijk ‘duifmevrouw’ genoemd. Op deze manier kreeg het duivenvrouwtje niet meer de kans om zichzelf te beschermen. “Als ze mij gewoon duivenvrouwtje hadden genoemd, hadden mensen mijn naam kunnen googlen en zich meer in mij en missie kunnen verdiepen. Nu ben ik volledig afgebrand,” concludeert Aash.