Duizenden renners rennen trots mee met de Wederopbouwrun

Het was woensdag 18 mei Wederopbouwdag en daarom organiseerde Rotterdam Running Crew samen met Rotterdam Viert de Stad een 12 km lange run langs bijzondere plekken in de stad.
Een daarvan is De Doelen, die op exact dezelfde dag ook nog eens de 50ste verjaardag vierde. “De Doelen, de Doelen vijftig jaar!” scandeert een grote menigte op het Schouwburgplein. Allemaal in groene shirts: de kleur van Rotterdam, staan zij klaar voor de Wederopbouwrun. Wij volgen Lars. Hij werkt bij de gemeente op de afdeling Logistiek en heeft de ontwikkeling van Rotterdam de afgelopen vijftien jaar van dichtbij mogen meemaken. “Ik zorg dat logistiek alles op z’n plek komt en dat niet heel de stad constant open ligt. We gaan hardlopen langs markante punten van de wederopbouw.”

Hij is er helemaal klaar voor. Zo’n drie á vierduizend renners stormen de Lijnbaan op, op weg naar de Markthal om vervolgens over de Willemsbrug via het Noordereiland naar de Erasmusbrug via het Erasmus MC terug naar Schouwburgplein. Zo’n twaalf kilometer. “Het is mijn stad. Ik ren mee omdat ik hier geboren ben”, legt een renner hijgend uit waarom zij mee doet. Lars bereikt de finish met een tevreden gevoel: “Het geeft wel een goed gevoel om te zien: hier doen we het voor. De stad ligt er keurig bij. Dus we doen ons werk gewoon hartstikke goed.”