Duurzame en sociale sneakerwinkel WEAR opent winkel in de Koopgoot

WEAR opent vanaf 11 juni zijn deuren in de Koopgoot. In de winkel worden oude sneakers opgeknapt en verkocht. Ondernemers Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen zijn erg blij met de locatie: “Wij willen met ons concept laten zien dat de toekomst van retail duurzaam, circulair en inclusief is.”

Weggegooid
Eigenaren Pim en Lorenzo hopen met hun winkelconcept de wegwerpcultuur in de fashionindustrie te doorbreken en werkgelegenheid te creëren voor mensen met onbenut arbeidspotentieel. Een deel van de medewerkers van WEAR heeft een bepaalde vorm van afstand tot de arbeidsmarkt en het bedrijf probeert hen een plek te bieden om hun talenten te ontwikkelen.

Jaarlijks wordt er in Nederland 300 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand, dat zijn maar liefst 12.500 vrachtwagens vol. De kledingindustrie is enorm vervuilend, 8% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt voor rekening van deze sector. “Wij laten met ons concept zien dat dit anders kan en we zijn enorm blij dat we dit vanaf deze zomer kunnen gaan doen in het commerciële winkelhart van Rotterdam,” aldus Pim en Lorenzo.

In 2021 gingen we langs bij de WEAR pop-upstore aan de Van Oldenbarneveltstraat.

Foto: WEAR