Echte Napolitaanse pizza’s in het Industriegebouw

Marco en Daniel bakten jarenlang pizza’s op festivals. Vijf weken geleden openden ze de deuren van het restaurant Old Scuola in het Industriegebouw. Een Napolitaanse pizza chef bakt hier echte Italiaanse pizza’s.

Marco Zander en Daniel van der Stel werkten tijdens hun studententijd samen in een pizzeria in Rozenburg. Daniel als pizzabakker en Marco achter de bar. Hier ontstond hun liefde voor pizza. De plannen van Marco om Archeoloog te worden en van Daniel om Bouwkundig Ingenieur te worden, werden overboord gegooid. Ze kochten een pizzaoven en gingen hiermee festivals af om pizza’s te bakken. Na vijf jaar wilden ze graag de volgende stap nemen en begonnen ze een pop-up restaurant in het Industriegebouw. Nadat dit een succes bleek, tekenden ze het huurcontract voor het pand. Wat volgde was een zware verbouwing. Er ontstond een geschil met de aannemer waardoor de heren besloten de verbouwing zelf af te maken. Het was zwaar, maar het resultaat mag er zijn.

Hun grote trots zijn de twee pizzaovens die ze lieten overkomen uit Napels. “Dit is echt de Rolls Royce onder de pizzaovens.” vertelt Marco trots. het was niet makkelijk om de ovens naar binnen te krijgen. De stoep bezweek onder het gewicht van de gigantische ovens. “Sorry, gemeente.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat