Ed Wubbe wint dansprijs Gouden Zwaan

Ed Wubbe, de artistiek directeur van het Scapino Ballet Rotterdam, heeft afgelopen vrijdag de Gouden Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans, gewonnen. Deze prijs is speciaal voor een in Nederland werkzame danser of choreograaf met een indrukwekkende loopbaan.

Ed Wubbe is dit jaar exact 25 jaar artistiek directeur. Voor het 70-jarig Scapino jubileum vorig jaar maakte hij, in samenwerking met de NITS, de voorstelling TING!. Dit is de grootste productie die het gezelschap ooit heeft gerealiseerd.

De jury ziet Wubbe als één van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. Zij benoemen zijn grote betekenis voor het Nederlandse dansveld. “Wubbe weet als geen ander werelden te verenigen en overgangen te bewerkstelligen. Met een neus voor nieuw talent, dat hij vervolgens een prominente plek geeft in zijn gezelschap, ziet Wubbe keer op keer nieuwe mogelijkheden om de dans te verrijken en naar een groot publiek te brengen. En dit zonder concessies te doen aan de hoge kwaliteit van zijn werk. Een heuse voorvechter voor de discipline, uniek in zijn soort”, aldus de jury.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat