Een circulair zwembad in de Zevenhuizerplas? Deze Nesselanders gaan ervoor!

Een groep bewoners uit Nesselande is een crowdfundingsactie gestart om een duurzaam verwarmd zwembad in de Zevenhuizerplas te financieren. Esther Schulte, Said Youssef en Jan Lemmers vinden dat er te weinig wordt gezwommen in de plas en daarom hebben zij zich verenigd in een wijkorganisatie van WONIO om een circulair openluchtzwembad te realiseren aan de Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas.
De pioniers vinden het zonde dat er alleen op warme dagen in de Zevenhuizerplas wordt gezwommen. De plas is namelijk erg schoon en zwemmen in natuurwater is erg fijn, aldus de werkgroep. “De prikkeling van de frisse lucht op je huid geeft energie. De fluitende vogels en wuivende bomen geven je rust. En zwemmen is bij uitstek een sport die door jong en oud, fit of met een mindere conditie, beoefend kan worden.”

Met een openluchtzwembad wil de werkgroep meer mogelijkheden creëren om buiten te zwemmen, ook op minder warme dagen. Ook willen de bewoners het water aantrekkelijker maken voor kinderen en jongeren om in te spelen. Want die lijken het zwemmen in de plas nu nog vooral te saai te vinden.

Ben jij ook voor de plannen van de Nesselanders en wil jij geld doneren? Dat kan hier via deze link

In de video hieronder leggen ze hun plannen uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat