Een dag vol sport en gezondheid in de Beverwaard

Bewegen is gezond en daarom organiseerde men in de Beverwaard afgelopen woensdag de BewegenWaard, een evenement waarbij kinderen en volwassen werden gestimuleerd om te bewegen en tegelijkertijd terecht konden bij diverse experts op het gebied van gezond leven.

Het evenement is een samenwerking van de winkeliersvereniging in Beverwaard en het gezondheidscentrum, die ook bij de lokale sportverenigingen genoeg vrijwilligers bereid vonden om mee te werken aan dit grootschalige evenement: “Daar waren we bewust naar op zoek”, aldus Renate Hengel van het gezondheidscentrum Beverwaard. “We willen iedereen stimuleren om meer te sporten, en de lokale aanbieders van sport spelen daarbij een grote rol”.

Van BMX tot honkbal, de kinderen kunnen op deze zonnige dag overal terecht, maar er is ook aan de volwassenen gedacht. Zij konden op het middenplein een ware gezondheid APK ondergaan om zo te kijken hoe het gesteld is met hun gezondheid: “We meten hoe hoog het cholestorol is, hoe het met de knijpkracht van mensen zit. Op die manier raak je ook met mensen in gesprek en kan je het bewustzijn creeëren om gezonder te leven”, aldus Peter van Dalen.

Al met al kijkt Renate, samen met de andere organisatoren, terug op een meer dan geslaagde dag: “Als je kijkt naar het weer en de opkomst dan kan je niet anders concluderen dan dat dit een succes is. En nu maar hopen dat mensen inderdaad meer gaan sporten!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat