Een hutspot van creativiteit: Ronald Neef is chef-kok én kunstenaar

Al op de lagere school raakte Ronald Neef geïnteresseerd in koken. Die liefde voor eten is hij nooit kwijtgeraakt en hij werd chef-kok. Hij kreeg er tijdens dat vele koken een andere grote creatieve hobby bij: kunst! Door de coronacrisis kan hij nu beide liefdes combineren. 

“Ik werkte in een restaurant en daar naast zat een galerie en lijstenmaker. Ik ging daar vaak langs en zo is mijn liefde voor kunst ontstaan. Later ben ik zelf veel lijsten gaan maken en sinds een jaar of vijf ben ik begonnen met schilderen.” In zijn pop-up galerie op de Hoogstraat kan hij veel van zijn eigen werken kwijt. Hij heeft er zelfs een klein atelier.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/e3ab9-Y0Bto” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Huren voor coronaprijsje
“Dit is zo begonnen, omdat een klant van mij dit pand leeg had staan en voor een coronaprijsje aan me wilde verhuren. In mijn eigen restaurant kon ik niet meer werken, want alle horeca moest dicht, dus dit was een kans die ik met beide handen aangreep”, aldus Ronald.

Hij wisselt zijn werk in de galerie af met koken in zijn restaurant Captain’s Cabin, om hier voor gegadigden een afhaalmaaltijd klaar te maken. “Kunst en koken hebben met elkaar gemeen dat je in beide hobby’s je creativiteit kwijt kan. Koken blijft echter mijn grote liefde, dus ik kan me niet voorstellen dat ik daar ooit mee stop.”