Een kijkje in de keuken van azc Beverwaard

Azc Beverwaard organiseert vandaag een open dag. Nieuwsgierige Rotterdammers zijn welkom om deel te nemen aan activiteiten zoals rondleidingen en workshops. Ook zijn er lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen, muziek en speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties meer over de werkzaamheden op een opvanglocatie.
Tijdens de rondleidingen krijgen mensen uitleg over de opvang, begeleiding (COA werkzaamheden), informatie over de locatie en zien ze hoe een woonruimte eruit ziet. Daarnaast krijgen bezoekers informatie over de activiteiten en programma’s die het azc biedt aan bewoners tijdens hun verblijf.

Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de bewoners in het traditionele theehuis, waar thee uit verschillende landen thee wordt geschonken. En bezoekers krijgen ook een kopje soep van groenten uit de moestuin van het azc. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten zoals Arabische lessen, schminken voor kinderen en staan er informatiekramen van diverse lokale instellingen en organisaties zoals: COA, DT&V, Aan de Slag, IOM (Internationale Organisatie voor Migratie), VWN, CJG (centrum jeugd en gezin), GZA, New Dutch Connections, Stichting Present, De Vrolijkheid, Takecare bnb, Aleppo zeep.

Azc Rotterdam Beverwaard is sinds eind augustus 2016 op een voormalig sportterrein geopend. De locatie biedt plaats aan maximaal 600 bewoners. De meeste bewoners komen uit Syrië.

Kijk hieronder naar een eerdere reportage over de open dag bij azc Beverwaard.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter