Een kindermusical met 88-jarige speler in Hoogvliet

Speciaal voor de bewoners van Hoogvliet is deze week een bijzondere musical te zien. De musical ‘Firolien’ vertelt het verhaal van een verwende prinses die geconfronteerd wordt met haar spiegelbeeld. Maar wat maakt deze musical zo bijzonder? Het gezelschap bestaat niet uit kinderen, maar uit senioren waarvan de oudste speler 88 jaar is.

De musical ‘Firolien’ gaat over een verwende prinses die oog in oog komt te staan met haar eigen spiegelbeeld. Dit spiegelbeeld laat haar zien hoe vervelend en gemeen zij eigenlijk is, en dit doet haar ogen openen.

Toen Wilma van der Wende deze musical 10 jaar geleden met kinderen had uitgevoerd, had zij altijd al als doel voor ogen om dit ook met senioren te doen. Wilma is oprichter van verschillende stichtingen waaronder ‘De Thuiskamer’, een ontmoetingsplek voor senioren waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Toen zij begin 2018 te horen kreeg dat er geen mogelijkheid tot subsidie was voor de stichting, nam zij het besluit om er een punt achter te zetten.

Maar de stichting had wel een mooi einde verdiend en dit was hét moment om de musical te realiseren. Als sinds augustus is het gezelschap druk met de voorbereidingen en afgelopen dinsdagmiddag was het zo ver.

“Eén iemand van dit gezelschap, de hoofdrolspeelster, heeft theaterervaring. De rest heeft nog nooit op het toneel gestaan en ik vind op deze leeftijd dat je dat ook een keer moet meemaken, want het is gewoon heerlijk.”, zo zegt Wilma.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter