Een lesje buikdansen aan de Witte de Withstraat

Adrijana Beumer vindt het belangrijk dat vrouwen zich altijd goed voelen voor zichzelf, en dat is ook de boodschap die zij mee wil geven aan iedereen die meedoet aan haar buikdanslessen. Pas sinds korte tijd geeft de studente in een zaal aan de Witte de Withstraat deze lessen waarin het trots zijn op je lichaam als vrouw zijnde centraal staat.

Voor de buikdansliefhebber in Rotterdam is het daarom alleen een beetje jammer dat echte outfits hier niet te verkrijgen zijn. “Ik bestel mijn outfits altijd online, in Amsterdam ‘off all places,’ maar dat moet je niet doorvertellen.”, lacht Adrijana terwijl we in een feestwinkel staan waar ze wat atypische buikdansoutfits hebben.

Maar gelukkig heeft Adrijana de afgelopen jaren meer dan genoeg outfits verzameld, en heeft ze dus altijd wel iets klaarliggen voor haar lessen. Toch maakt het uiteindelijk niet zo heel veel uit wat iemand aan doet: “Natuurlijk moet het wel wat fladderen, maar het gaat er vooral om dat je je lekker voelt in datgene wat je aan hebt. Maar ik heb wel een regel: je buik, die hou je niet in. Die laat je lekker uitpuilen!”

Dat laatste is bij de lessen van Adrijana het belangrijkste: trots zijn op jezelf, en niet onzeker zijn over het feit dat je misschien geen strakke buik hebt. En de meiden die zij wekelijks les geeft erkennen dat dit effect heeft: “Je voelt je hier altijd op je gemak.’’