Een schoner Rotterdam door statiegeldregeling

Steeds meer gemeenten vragen om een systeem van statiegeld op plastic flesjes en blikjes. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 40% van het zwerfafval bestaat uit plastic flesjes en blikjes. Donderdag 15 maart, houdt de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat een algemeen overleg over onder andere dit onderwerp.
Onlangs kondigde staatssecretaris Van Veldhoven aan dat er vanaf 2021 statiegeld komt op kleine plastic flessen, tenzij de verpakkingsindustrie het voor elkaar krijgt om binnen twee jaar 90 procent van de weggegooide flesjes te hergebruiken. Door de invoering van statiegeld belanden er veel minder kleine plastic flesjes en blikjes in de natuur. Dat klinkt natuurlijk goed, maar hoe zou dit in de praktijk werken? Onze reporters vroegen Rotterdammers om hun mening.

Deze week nam de Rotterdamse Eveline van Wanrooij, via social media, het initiatief om met zoveel mogelijk mensen plastic soep in Rotterdamse sloten en vijvers op te ruimen. Dit resulteerde in veel aanmeldingen. Morgenmiddag vaart een groep vrijwilligers in Delfshaven met de sloep van Plastic Whale mee om plastic uit het water te vissen. Wil je meehelpen? Neem contact op met Eveline van Wanrooij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter