Eén van de oudste bomen in Rotterdam plotseling gekapt

Een stokoude boom op het Heemraadsplein, volgens sommige bewoners al wel honderd jaar oud, is gisteren door Gemeente Rotterdam gekapt. Dit tot groot ongenoegen van een aantal bewoners, waaronder Danny Nederstigt die de boomkap gisteren ineens vanuit zijn woonkamer zag gebeuren.

Op Facebook plaatste hij een foto van de situatie. “Ik was thuis toen ik allemaal geluiden hoorde, dus ging ik even naar buiten. Uiteindelijk stond ik een kwartier buiten en heb ik toch nog soort van afscheid kunnen nemen van de boom”, zegt Danny.

Zieke boom
De buurt was niet op de hoogte van de bomenkap. Daarom ging de buurman van Danny op zoek naar antwoorden en nam hij contact op met de gemeente. Daar hoorde de buurman dat de boom ziek was en gekapt moest worden om gevaarlijke situaties te voorkomen.“Voor mij zag de boom er totaal niet ziek uit, maar ik ben geen expert. Het is jammer als je erbij stilstaat hoeveel deze boom in al die jaren heeft meegemaakt”, zegt Danny. 

Hoewel de bewoners niks weten van de kap, zegt een bouwvakker dat de gemeente een oproep online had geplaatst of de Rotterdammers hiermee akkoord gaan. Daar hoorde de gemeente geen wanklank, al zou dat uiteindelijk weinig uitgemaakt hebben. De boom was te ziek om nog te blijven staan.

Wij hebben Stadsbeheer om een reactie gevraagd. Zij konden nog niet reageren op onze vragen.

Het zou zomaar kunnen dat er van de gekapte bomen nog broodplankjes gezaagd worden. Hoe dat gaat zie je hieronder in deze reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat