Een wondere wereld in je eigen woonkamer tijdens de kerst

Kerstmis komt eraan! Dat betekent dat veel Rotterdammers weer hun huis versieren om in de kerststemming te komen. En sommige mensen doen dit door een kerstdorp in huis te verwezenlijken. Uiteraard wel een miniatuur versie, maar daardoor niet minder leuk! Wij bezochten drie Rotterdammers om een kijkje te nemen bij deze kleurrijke kerstdorpjes!
Gezelligheid blijkt toch wel bij vrijwel iedereen het motto: “Het is gewoon zo gezellig. Alles neerzetten, beetje passen, beetje schuiven, en in de avond met de lichtjes erbij. Gewoon zo sfeervol!”, aldus Emmy en Hans Goossen.

Ook bij Wil van Tiel is er altijd genoeg belangstelling voor haar creatie: “Vooral mijn kleinkind Stijn kan er geen genoeg van krijgen. Van jongs af aan vond hij met name die trein geweldig, en ook al is hij nu acht, staat hij nog steeds vol belangstelling te kijken, daar doe je het dan ook voor.

De derde van het stel, Orisamda Costa, is toevallig ook de enige die nog wel wil uitbreiden: “Ik ben hier net heen verhuisd, en ben al blij dat ik nu meer ruimte heb, maar het kan nog groter. Omhoog, of in de hoek kan wat extra’s er bij. Wie weet dus hoe het er volgend jaar uit ziet!”

Benieuwd hoe de kerstdorpen van deze Rotterdammers eruit zien? Bekijk dan ons filmpje over deze Rotterdamse kerstdorpen!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat