Eendrachtsfestival zet Rotterdam Centrum op z’n kop met ruim 50 artiesten

Het Eendrachtfestival is inmiddels vaste prik in Rotterdam en nu, na 2 jaar coronapauze, weer terug. Met maar liefst 10 stages en meer dan 50 upcoming Rotterdamse artiesten krijgen de kans om zichzelf te laten horen op verschillende plekken in het centrum.

Unruly Phoenix en SUBFICTION zijn twee upcoming Rotterdamse artiesten die hun muziek zullen spelen op het festival. ‘‘Dit voelt echt fijn, ik heb meer gigs in Amsterdam, maar om eindelijk in mijn eigen stad te kunnen draaien is geweldig’’, vertelt Unruly Phoenix die voornamelijk Amapiano draait. ‘‘Amapiano is een genre uit Zuid-Afrika. Het is deep house met jazz, percussies en met harde drums’’, voegt ze toe.

SUBFICTION vindt aan het Eendrachtfestival mooi dat alle soorten acts samen komen en dat mensen nieuwe soort muziek kunnen ontdekken. SUBFICTION treedt het liefst anoniem op, omdat het niet gaat om de persoon, maar om de audiovisuele wereld. ‘‘Misschien komt er ooit een dag dat het sluiertje af gaat’’, vertelt SUBFICTION lachend.

Over het algemeen zit de sfeer ondanks het grijze weer er goed in. Veel bezoekers gooiden de heupen los. ‘‘We hebben bier dus dan komt het altijd goed!’’ Een andere bezoeker vindt het leuk om lokaal talent te zien: ‘‘Je komt dit soort artiesten normaal gesproken niet zo snel tegen. Op het Eendrachtfestival is er plek voor.’’