Leefbaar viert feest: ‘We zijn de grootste en we blijven de grootste’

Leefbaar Rotterdam is weer de grootste partij van Rotterdam en behoudt haar elf zetels. Op het Stadhuisplein viert de partij de winst groots. “We hebben alles eruit gehaald wat er in zit”, zegt lijsttrekker Robert Simons.

Leefbaar viert feest: “We zijn de grootste en we blijven de grootste”
Robert Simons: “We hebben stand gehouden, ondanks alle nieuwe partijen. Ondanks de lage opkomst, waar ik me wel een beetje zorgen over maak. We hebben alles eruit gehaald wat er in zit; de Rotterdammers hebben gekozen en ik ben tevreden.” Simons is nog niet bezig met wie hij gaat bellen voor de eerste coalitiegesprekken: “Vanavond gaan we gezellig een drankje doen. Morgen gaan we aan de slag met het mandaat dat we van de Rotterdammers hebben gekregen.” Ook over het wethouderschap heeft Simons nog niet nagedacht: “Ik ben een jaar lang met vandaag bezig geweest; deze dag is bijna voorbij en vanaf dan ga ik naar de toekomst kijken.”

Leefbaar politiek
Ook Tanya Hoogwerf is ontzettend blij op het Stadhuis. “Rotterdam heeft heel duidelijk laten weten dat ze weer willen gaan voor die Leefbaar politiek. We hopen dat vier jaar geleden zich niet weer herhaalt en dat we nu gewoon in de coalitie kunnen gaan zitten”.