Eerste gebiedscommissievergadering Prins Alexander na reces duurt tot in de late uurtjes

Gebiedscommissie Prins Alexander had donderdag de kick-off van het nieuwe seizoen. De vergadering ging door tot in de late uurtjes aan het Prins Alexanderplein én een vertegenwoordiger zat vast in de lift. Onze MORE reporter doet verslag.

Talloze onderwerpen kwamen aan bod: van ganzenplaag tot infrastructuur. Vooral de plannen van de bewoners van de Ommoordse Kruidenbuurt vielen op. Hier gaat de drukte mogelijk verminderd worden door parkeren uitsluitend mogelijk te maken voor bewoners. Een van de initiatiefnemers vroeg om steun voor de experimenten: “Als we vroeger niet geëxperimenteerd hadden, leefden we nu nog steeds in een grot zonder vuur.”

Verder sprak Stadsbeheer over de drukte op de Prins Alexanderlaan. Mogelijke oplossingen zijn verkeersregelaars en automobilisten in Zevenkamp stimuleren de Schollevaartse Dreef te nemen of de fiets te pakken. Idee over een ‘polderterras’, waarbij een polderlandschap zichtbaar moet worden op het Alexanderplein, kwam ook aan bod. Bewonersinitiatieven als een ‘nostalgische kinderkermis’ en een sportdag met samenwerkende basis- en middelbare scholieren is bekrachtigd door de commissie.

Gebiedscommissie Prins Alexander vertegenwoordigt de inwoners, adviseert het stadsbestuur, mede door het opstellen van gebiedsplannen en ziet toe op de uitvoering daarvan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat