Eerste roze picknick in centrum van Rotterdam

Het stadspark voor het Grote Kerkplein is al een tijdje een fijne picknick locatie, maar zaterdag 20 augustus waren er opvallend veel roze kleedjes te vinden. Gay Rotterdam organiseerde de eerste roze picknick. “We zijn een online platform dat de LHBTQ gemeenschap wil informeren,” zo vertelt Talitha Nollen van het platform.

“We bestaan nu iets meer dan een jaar en het leek ons leuk om de mensen die Gay Rotterdam bezoeken ook eens offline te ontmoeten. Vandaar deze picknick. Het is lekker weer en gezellig druk, dus tot nu toe een prima dag.”

Naast bezoekers die genieten van de zon en de muziek, lopen er ook agenten rond in uniform. Ze maken deel uit van een speciale tak van de politie, roze in blauw. “We willen een aantal doelstellingen verwezenlijken. Intern willen we ervoor zorgen dat homoseksuele agenten op hun werk echt zichzelf kunnen zijn en extern vinden we het ontzettend belangrijk dat mensen die te maken krijgen met agressie vanwege hun geaardheid, sneller aangifte doen of melding maken bij de politie. Het aantal aangiftes stijgt weliswaar, maar we hebben het idee dat er nog steeds veel mensen zijn die om uiteenlopende redenen niet naar de politie stappen,” aldus roze in blauw agent Marco van Schie-Smit.

Talitha hoopt dat deze dag een groter vervolg krijgt. “Wie weet krijgen we wel een roze zondag.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat