Eerste schoolsportvereniging voor speciaal onderwijs geopend in Rotterdam

Kinderen van csbo Bergkristal in het Liskwartier kunnen vanaf woensdag op en rond de school volop aan de slag met sport. De school heeft namelijk de ‘SSV Bergsingel’ geopend, de enige schoolsportvereniging in Nederland voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs.

De kinderen kunnen door deze schoolsportvereniging in georganiseerd verband sporten, waardoor de kinderen meer kans krijgen om te sporten. De schoolsportvereniging kan van start door een Sportimpuls-subsidie die Sportplusvereniging Rotterdam Basketbal heeft binnengehaald. Paul de Vos is voorzitter van Rotterdam Basketbal en initiatiefnemer van deze schoolsportvereniging. ‘Onze vereniging is graag maatschappelijk actief in de wijk. Op deze manier hopen we gezamenlijk meer kinderen in beweging te krijgen’, aldus Paul.

Bij een schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk, als ze dat willen, meedoen aan de reguliere competitie. Met het programma de Schoolsportvereniging, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, sluiten jaarlijks zo’n 3000 kinderen zich aan bij een sportvereniging.