Eerste talkshow met échte aandacht voor cultuur op Zuid

Het cultuurseizoen op Rotterdam Zuid is dit jaar afgetrapt met een afgeladen volle zaal in Het Gemaal Op Zuid. In de nieuwe cultuurtalkshow ‘Van Uit Zuid’ werd duidelijk dat er al enorm veel aanbod is op Zuid, maar dat het soms lastig is voor organisaties en kunstenaars om elkaar te vinden en tot samenwerking te komen.

Algemene tendens was dat er meer aandacht moet komen voor wat er al is. Bovendien is aandacht voor de culturele infrastructuur op Zuid nodig. Het nieuws van de dag van het plan voor een nieuwe culturele hotspot op Zuid kwam uiteraard ook aan bod. Duidelijk werd dat deze ontwikkeling de grootste kans van slagen heeft als er een breed gedragen cultureel klimaat op in Rotterdam-Zuid wordt gerealiseerd.

De talkshow is een initiatief van Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI op zuid) van Hogeschool Rotterdam, OPEN Rotterdam, ‘t Gemaal op Zuid, powered door Cultuurconcreet. De talkshow is de manier om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten: makers, betrokkenen, buurtbewoners en culturele organisaties. Voor EMI op Zuid vormde de avond het vertrekpunt voor een meerjarige onderzoeksprogramma op zuid waarin de informele kunst en cultuur onderzocht wordt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat