Eerste weekend met de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen, wat te doen?

Eerste weekend tijdens gedeeltelijke lockdown: “Voorheen ging ik naar het terras maar nu drink ik thuis”. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen is de gedeeltelijke lockdown van kracht en dus zijn de maatregelen aangescherpt. Een bezoekje aan een restaurant of shoppen tijdens koopavond zit er voorlopig niet in. In de OPEN vraag checken wij hoe de weekendplannen van de Rotterdammer er nu uitzien.

“Ik werk in de zorg dus ik heb wel altijd iets te doen. We houden ons zoveel mogelijk aan de maatregelen. Naast dat ik werk ging ik graag naar het terras maar dat gaat niet dus nu doe ik het thuis,’’ vertelt een mevrouw in Delfshaven. Een man op het Mathenesserplein heeft hele andere plannen: “Ik ga denk ik maar lekker gamen of Netflix kijken. Vroeger ging ik wel met vrienden een biertje drinken maar dat doen we ook niet meer, omdat we bewust zijn van het virus en de gevolgen.’’

Een andere maatregel, het verbod op het gebruik en bezit van alcohol in openbare ruimtes, lijkt bij de Rotterdammers niet voor problemen te zorgen. Zo geven ze aan eerder op de dag naar de supermarkt te gaan of een drankje bij hun familie te drinken. “De alcoholklok is bij mij niet van toepassing. Ik heb altijd wel bier en sterke drank, dus dat is geen probleem.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat