Eigenaar Cafe ‘t Spinnewiel neemt na 24 jaar afscheid

Andy Edwards, eigenaar van Cafe ‘t Spinnewiel stopt er na 24 jaar mee. De 72-jarige Rotterdammer met Britse roots wil meer rust gaan nemen en gaat met zijn partner richting Malaga om een foodtruck te beginnen. Totdat er echter een nieuwe uitbater is, serveert Andy nog steeds de biertjes in zijn bruine kroeg aan de Nieuwe Binnenweg.

“Het is wel tijd om te stoppen”, zo begint Andy wanneer hij plaatsneemt op zijn vaste kruk aan het begin van de bar. De in Wales geboren Andy nam ruim 24 jaar geleden Cafe ‘t Spinnewiel over. Maar nu hij 72 is, wil hij het rustiger aan gaan doen: “In Spanje wil ik niet meer zeven dagen in de week gaan werken, ik heb wel wat rust verdiend”.

Daar gaat hij met zijn partner, Tonny, waarschijnlijk een foodtruck beginnen: “Mijn dochter is er al om alles te regelen. Zij heeft daar 15 jaar gewoond en spreekt dus ook de taal”, zo zegt Tonny, die de kroeg wel een beetje gaat missen: “Het zijn niet alleen klanten, maar het zijn ook vrienden en familie geworden”.

En ook de gasten gaan Andy beslist missen: “Ik ga hem zeker missen, hopelijk kunnen we hierna nog contact houden”, aldus een bezoeker die de kroeg al 20 jaar bezoekt, terwijl iemand anders toevoegt: “Het is heel jammer, maar de beste man heeft opzich wel eens recht om van zijn pensioen te genieten”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter