Eigenaar Verhip helpt bewoners Lloydkwartier

Eigenaar Paul van het café Verhip moet zoals elk ander horecabedrijf sluiten tot 6 april. Dat weerhoudt hem niet om er te voor zijn klanten en buurtbewoners op het Lloydkwartier. Hij is zelf met het idee gekomen om ouders, kinderen en senioren te helpen die dat nu met het virus uitbraak nodig hebben. 

Zo’n veertien jaar is het cafe al geopend aan het St Jobsweg. Nu zij dus gesloten zijn wordt de zaak in volle gang schoongemaakt en opnieuw ingericht, zodat het pand voldoet aan de nieuwe regels. “Je kunt ook bij de pakken neer zitten of je kunt kijken waar de zaak verbeterd kan worden, zodat we er sterker uit komen”, zegt Paul. Hij is gevraagd om zijn eten te bezorgen, maar dat past niet bij hem. “Ik zoek iets dat echt de samenleving gaat helpen; niet persé mij.” Door het hamsteren kunnen mensen in nood niks kopen, daarom is Paul met het idee gekomen om morgen van 17u tot 18u soep klaar te maken, zodat bewoners en vaste klanten gratis kunnen afhalen. “Als we de handen samen ineen slaan, dan komen wij een eind.” Bewoners die komen eten moeten wel hun eigen bakje meenemen bij het afhalen. Dit zou hij wel dagelijks willen als er veel vraag naar is.

Bij het horen van het nieuws dat alle horecabedrijven dicht moesten, was hij samen met het management team in de Witte de Withstraat en werd hun verzocht het pand te verlaten, vanwege de nieuwe regels. “We gaan nu richting een economische ramp en dan is het juist noodzakelijk om elkaar te helpen.” De koks die nu druk bezig zijn met schoonmaken van het pand bereiden morgen de soep voor. Daarnaast gaat hij en het personeel bewoners helpen met boodschappen doen, voornamelijk onder de ouderen. “Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen die het nodig hebben en de boodschap overbrengen om niet zo egoïstisch te zijn.”

Rotterdam staat klaar voor elkaar! Benieuwd naar andere Rotterdamse initiatieven om stadsgenoten een hart onder de riem te steken en kwetsbaren te ondersteunen? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat