Einde aan de droom van een bioscoop in Noord

Revelino Heskes had een droom: een bioscoop in het oude Bergwegstation. De Noorderbioscoop moest een plek worden waar de wijk kon samenkomen en een divers filmaanbod werd vertoond. Helaas gaat dat plan niet meer door want de nieuwe bewoner van het monumentale pand wordt een pizzarestaurant.

Zeven jaar lang maakte Revelino zich hard voor een bioscoop in Noord. Er waren al vergevorderde plannen. Een plan zo uitgebreid dat hij zelfs een gooi deed naar het Stadsinitiatief. De winnaar van die eerste editie van het Stadsinitiatief werd uiteindelijk de Luchtsingel.

In 2010 organiseerde hij nog een succesvolle proegfeditie in het Bergwegstation. “Daarna was het voor mij duidelijk dat ik een filmzaal wilde beginnen van 2 tot 3 zalen. Ik kreeg enthousiaste feedback van mijn omgeving. Mijn voorbeeld is altijd Cinerama geweest omdat dat kostendekkend of winsgevend kan zijn. Dit was ook het idee van de Noorderbioscoop.’