Einde in zicht voor wegwerkzaamheden Kleiweg

Bewoners van Hillegersberg hebben sinds oktober 2019 te maken met een verbouwing aan de Kleiweg. Door de werkzaamheden is de straat niet toegankelijk voor auto’s, trams en bussen. Het einde is bijna in zicht, want 16 maart 2020 is de weg weer open voor het openbaar vervoer en auto’s. De wijk haalt opgelucht adem…

Niet alleen bewoners hebben last gehad van de reconstructie. Ondernemers in de straat zijn al maandenlang slecht bereikbaar voor bezoekers. Eigenares Kitty Knol van Bloemtique kan niet wachten tot de straat weer geopend is. Door de verbouwing heeft zij weinig inkomen. “De vaste klanten komen wel, maar de mensen die hier met het openbaar vervoer komen mis ik dan weer.” Voor Bakker Klootwijk is het sinds augustus 2019 ook geen feestje. “De klanten moeten omlopen en dan komen ze bij de Albert Heijn terecht en dan kiezen ze sneller daarvoor, dan voor ons”, zegt eigenaresse Bernadette Liersen.

“Ik zou blij zijn als het voorbij is”, zegt een voorbijganger. Voor de bewoners is de verbouwing geen reden om daar niet boodschappen te doen. Voor de ouderen is het wel een lastige situatie. “Ik moet telkens één kilometer lopen naar mijn familie, maar de verbouwing was wel nodig”, zegt een bewoonster.

Na de Kleiweg is de Uitweg aan de beurt. Vanaf 16 maart tot en met 15 mei 2020 wordt de riolering in de Uitweg, trottoirs en asfalt vervangen en is de weg niet toegankelijk voor verkeer. Begin april worden de tram- en bushalte teruggeplaatst en vanaf 6 april gaat tram 8 weer rijden. Buslijn 174 blijft nog de huidige omleiding volgen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat