Einde van een tijdperk: Breakaway Café verdwijnt na bijna dertig jaar

Na bijna dertig jaar sluit Mad Mick’s Breakaway Café in het centrum definitief de deuren. In de periode dat de horeca verplicht om 22.00 uur dicht moest en er niet meer dan dertig mensen in de zaak mochten, besloot de uitbater niet open te gaan. Het was op die manier niet mogelijk om “de typische Breakaway-sfeer te creëren”, stond op een briefje dat op de deur geplakt zat.

En nu is er nog een briefje te vinden, eentje waarop staat dat er binnenkort een online veiling is: het café sluit daarmee definitief de deuren. Geen fijn nieuws voor cafégangers die Breakaway een warm hart toedragen. Als de bijzondere inboedel is geveild, wordt het café gerestaureerd om verder te gaan als Beer and Barrels.

Veel bezoekers zijn niet blij met deze verandering. “We krijgen niet eens de kans om gedag te zeggen!”, schrijft de een. “Ontzettend blij om bekend te maken, dat er een legendarisch café wordt vervangen voor een franchise!!!!”, schrijft een ander cynisch op Facebook. “Dit is heel erg zonde en ik ga het zeker missen.” Het zijn slechts enkele voorbeelden van de honderden reacties op de Facebookpagina van het café, waar het nieuws deze week bekend werd gemaakt.

De nieuwe eigenaren hebben laten weten dat er op de nieuwe kaart ook cocktails staan.