Eindelijk raak: er komt toch een paintball vereniging in Pernis

Het is dan toch eindelijk gelukt: een paintball vereniging in Pernis. Het idee voor Paintball Pernis stond eind vorig jaar op losse schroeven, vanwege problemen met de omgevingsvergunning en een ecologisch rapport. Toch kreeg de groep verf schietende Pernissers vorige week groen licht en openen zij deze zomer het terrein.

In januari van 2020 kondigde de nieuwe vereniging in Pernis hun komst aan via social media. Veel paintballers en andere Rotterdamse geïnteresseerde, reageerde dan ook positief op een nieuwe invulling van het voormalige volkstuin terrein aan de Oud Pernisseweg. Een moeilijk proces naar een omgevingsvergunning en een ecologisch rapport vertraagde de plannen en daarmee zag secretaris Ludolph Lemein de opening steeds verder teruggeduwd worden in de agenda. 

Toch schoot de vereniging op 12 maart raak en tekende zij het contract voor de vergunning. Aan de hand van het ecologische rapport bleek een boom op het terrein nog wel bewoond te worden door een vleermuis “Hier moeten we drie meter van uit de buurt blijven, maar dat is geen probleem.”

De groep is inmiddels begonnen met het gieten van een betonnen vloer voor een clubhuis en over drie weken start het ontwerp van het daadwerkelijke speelveld. Hierna zal er een maand volgen van try outs, waarbij paintball kenners het terrein zullen testen. De organisatie van Paintball Pernis neemt hier ondanks de vertraging toch echt wat extra tijd voor “Ik wil het wel gelijk goed doen en niet met mijn mond vol tanden staan als er iets niet klopt.” aldus Ludolph.