EK springen, dressuur en Para-dressuur in 2019 in Rotterdam.

Vandaag maakte de Fédérations Equestre Internationale (FEI) bekend dat de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur in 2019 worden gehouden in Rotterdam.

“We hebben er als team keihard voor gewerkt en hebben een mooie presentatie samengesteld voor de FEI,” zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. Belle de Bruin, voorzitter CHIO Rotterdam, vult aan “We hebben weliswaar 5 jaar geleden een mooi EK Dressuur hier gehad, maar het is in 2019 al weer 30 jaar geleden dat we hier een EK Springen hadden. We gaan er een fantastisch evenement van maken.”

Naast het CHIO hebben meer organisaties zich ingezet om het sportieve evenement naar Rotterdam te halen. Ook KNHS, KWPN, en Rotterdam Topsport, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals zijn ontzettend blij dat deze EK’S naar Nederland komen. “Drie belangrijke EK’s in eigen land die ook nog eens een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo worden is fantastisch voor onze sport,” aldus Maarten van der Heijden, directeur Topsport van de KNHS. Het CHIO Rotterdam heeft al 8 keer eerder een EK succesvol georganiseerd waaronder het EK dressuur in 2011. De EK’s vinden in 2019 plaats van 19 t/m 25 augustus.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat