Ellen Verkoelen (50PLUS) organiseert een alternatief kerstdiner voor minderbedeelden

Vijf partijen uit de gemeenteraad (50PLUS, PvdA, Partij voor de Dieren, GroenLinks en Volt) vinden een ‘luxe en decadent’ kerstdiner op het Stadhuis niet nodig en zelfs ongepast. Daarom organiseren zij een alternatief avondmaal voor mensen die het financieel minder breed hebben: “En het is misschien wel de aanzet tot een nieuwe traditie!”

Na twee jaar corona vindt er traditiegetrouw weer een kerstdiner plaats in de Burgerzaal, maar niet iedereen is er dit jaar dus bij. Tien raadsleden van de afgehaakte partijen zullen volgende week vrijdag zelf de handen uit de mouwen moeten steken: inkopen doen bij de supermarkt, koken voor ongeveer 100 mensen en vervolgens alles afwassen. De groep eters bestaat uit jonge gezinnen en dakloze jongeren die verblijven in een opvanghuis van Prokino in Charlois.

‘Gouden schalen met kaviaar’
Toch vinden andere partijen uit de gemeenteraad dat het allemaal wel meevalt. De zogenoemde ‘gouden schalen met daarop kaviaar’ zijn er volgens hen niet. Al vertelt Ellen dat het wel degelijk een ruim aangekleed kerstdiner is die misschien wel 100 euro per persoon kost. “Al die andere raadsleden willen het nu recht praten, maar ik denk dat het jaloezie is.”

Het alternatieve kerstdiner zal bestaan uit een vegetarisch buffet om het voor iedereen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Daarnaast worden er ook nog kerstpakketten samengesteld. De deelnemende raadsleden hebben bij familie en vrienden gevraagd voor een financiële bijdrage.

Op 16 december tussen 17.00 en 19.00 uur vindt het alternatieve kerstdiner plaats. Dit is op precies hetzelfde moment als het kerstdiner in het Stadhuis.