Energiecoöperatie koopt zonnepanelen in om Bospolder-Tussendijken te verduurzamen

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe commons: plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. In de nieuwe podcastreeks Gedeelde Grond van het IABR Commons Collectief BOTU en Media Atelier Delfshaven worden deze lokale initiatieven voor én door bewoners zichtbaar gemaakt.

In de achtste aflevering van Gedeelde Grond schuift podcastmaker Hugo Post aan tafel de bestuursleden van de Delfshavense Energiecoöperatie Robert de Vrieze en Wouter Deen. Ook zijn aandeelhouder Marianne en Moenne de La Parre van Wijkenergie Werkt aanwezig.

De Delfshavens Energiecoöperatie is een bewonersbedrijf, waar leden stukjes zonnepanelen kopen en plaatsen op publieke én private daken, om zo de wijk van een collectief zonnedak te voorzien. Op deze manier kunnen ook mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak hebben, investeren in de aanleg ervan en in de verkoop van duurzame elektriciteit. De opbrengsten van deze duurzame elektriciteit gaan voor de helft terug naar de leden. Het overige deel gaat naar een duurzaam wijkfonds.

Beluister hieronder de achtste aflevering van de podcast. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van deze podcast te beluisteren bij OPEN Rotterdam.