ER IS GENOEG: Is het huidige minimumloon te laag?

Meer dan 80.000 Rotterdammers leven van een minimuminkomen. En meer dan 100.000 mensen hebben ernstige schulden. Toch doet maar een klein deel een beroep op de voedselbank of de schuldhulpverlening.

In de talkshow ER IS GENOEG gaan ervaringsdeskundigen Miranda Blom en Otto Waterreus in gesprek met diverse tafelgasten over het onderwerp armoede. Opgenomen op de locatie Natuurtalent Schiebroek komen tien afleveringen voorbij en alles passeert de revue. Wetenschap, trends, goede voorbeelden en natuurlijk ervaringsdeskundigen zelf.

De serie ER IS GENOEG is een initiatief van Stichting Happy Motion.

Minimumloon
Sanaa Abarghaze van de FNV richt zich op de campagne 14, waarmee ze strijdt voor een hoger minimumloon. Het huidige minimumloon is volgens haar momenteel te laag; 14 euro per uur zou veel eerlijker zijn. Een petitie voor een hoger minimumloon werd eerder aangeboden aan de burgemeester van Rotterdam en nu hoopt ze ook de politiek in Den Haag met haar actie te bereiken.

Landelijk project
ER IS GENOEG is een landelijk project, maar gaat van start in Rotterdam. Met een congres voor professionals en 27 ontmoetingen waarin mensen die te kampen hebben met armoede samen eten en ervaringen delen. Het project is een initiatief van de Voedselbanken Nederland en Stichting Happy Motion.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat